Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye Ol anında 20.00 TL kazan

Top Sakal Nasıl Bırakılır?

20-07-2021 03:31
Top Sakal Nasıl Bırakılır?

Top Sakal Nasıl Bırakılır?


Top sakal, ağız çevresinde sakallarla bir yuvarlak oluşturarak, dudak altı ve üstündeki sakalların birleşmesiyle oluşur. Temelde sakal-bıyık ile bir çene kuşağı şeklidir. Ancak top sakal bırakmak ve sakala düzgün şekil vermek için bazı inceliklere ve önerilere ihtiyacınız olabilir. Bu arada bir ek bilgi: Hem modern hem klasik bir model olarak tercih edilen top sakalın geçmişi antik Yunana kadar tarihleniyor. 


Top sakal bırakmanın incelikleri


Top sakal model sakal seven erkeklerin en çok tercih ettiği sakal modellerindendir. Çevresinde top sakal bırakmamış biri olmayan da yok gibidir.
 
1-Top sakal olması için sakaldan önce bıyık bırakmak gerekir.

2-Top sakalı belirginleştirmek için yüzün yanak bölgesinde çıkmış sakalları tıraşlamalı ya da yeteri kadar kısaltmalısınız.

3- Sakalı ve bıyıkları kısaltmak – düzenlemek en önemli aşamadır.
 
4- Top sakal bırakmadan evvel sakal ve bıyık yoğunluğunuzun ve bu modelin yüz tipinize ve size yakıştığından da emin olmak gerekiyor. Örneğin uzun yüzlü kişilerde daha öne çıkan bir sakal modelidir.

5- Top sakal modeli için sakal boyunun 3-5 milimetre uzunlukta olması önerilir. 

Top sakal bırakırken nelere dikkat etmeli?


- Top sakal için sakal şekillendirme ve düzenleme için bir takım "sakal düzenleyici malzemeler” gereklidir.
Malzemeler: Sakal düzenleme başlıkları olan bir tıraş makinesi, kolay kullanım için kaliteli bir jilet, ele kolay oturan ve küçük hareketleri kolayca yapabileceğiniz küçük bir sakal makası, jilet değdirmek istemediğiniz ya da detay şekillendirme gerekecek kısımlar için bir cımbız ve yukarıda da belirttiğimiz gibi yüz tipinize ve tarzınıza göre bir top sakal seçimi yapmak. Tabi bir de ayna gerekli.
 
Öneri: Top sakal modelleri ufak detaylarla birbirinden ayrılır. Örneğin bıyıklara nasıl bir görünüm vereceğinize karar vererek (örneğin bıyıklar ince mi kalın mı olacak?) iyi bir top sakal şekli yakalayabilirsiniz. 
 
- Top sakalın dış çemberi makas-tıraş makinesi ve jiletle belirlendikten sonra sakalın iç halesini, (ağıza yakın olan bölgeleri) tıraş makinesindeki sakal düzeltici uçlarla dilediğiniz şekle göre düzenleyin.
 
Öneri: Dış çemberi düzgün belirlediğinizden ve düzgün çizgilerle sakalı biçimlendirdiğinizden emin olun.
 
- Sakalın dış çemberi ve kenarları iyi belirlemek önemlidir. Ayrıca sakalın genel uzunluğunun yüz-yanak bölgesindeki tıraşlanmış sakallarla olan uyumu için top sakalın uzunluğunu da isteğinize göre belirleyin. 
 
- Sakalı belirginleştirmek için, dudak altında "cücük” olarak bilinen kısmı daha uzun bırakabilirsiniz. Üçgen bir form yakalamak derli toplu bir görüntü sağlayacaktır.
 
- Sakal boyunu çeneden sarkacak kadar uzatmak top sakalı karakterli ve güçlü gösterir. Top sakalınızın geniş ve güçlü görünümü için çeneden kulaklara doğru çıktıkça sakalları kısaltmanız önerilir. (Yukarıdan aşağıya doğru gür ve uzun görünen sakallar) 
 
- Yanak üstleri ve boyun bölgesinde çıkan ve dağınık görünen sakalları iyice tıraşlamayı unutmayın. 

Top sakala bakım yapmak için


Her sakal modeli bakıma ihtiyaç duyar. Kendi kendine uzayan ve şekil verilmemiş sakallar bile. Ancak top sakal da sık sık düzenlemeye ihtiyaç duyulan bir sakal modeli olduğu için sakal bakımı daha önemli hale geliyor. Rutin olarak sakal çemberini, sakal uzunluğunu, top sakal ve bıyıkların kalınlığını, çember içinde ve dışında (yüz bölgesindeki sakalları) kısaltmak gerekir. Top sakalın iç ve dış çizgilerini belirgin tutmak güzel görünen bir top sakal imajı için önemlidir. Sakal bakım ürünleri ve sakal düzenleyici günlük ürünler kullanmak (örneğin: sakal tarakları ve sakal fırçalar) düzgün, canlı, parlak ve bakımlı bir top sakal görüntüsü için önerilir.  
 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.