Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye Ol anında 20.00 TL kazan

Sakal Nasıl Güçlendirilir?

26-09-2019 10:53
Sakal Nasıl Güçlendirilir?

Sakal Nasıl Güçlendirilir ?

 

Sakalımız gün boyu bizimle birlikte sosyal yaşantımızın içerisinde yer alır. Peki dışarıdan çeşitli etkilere maruz kalan sakalımızın bakımına yeterli özen gösteriyor muyuz? Kafamızı kurcalayan bu sorunun karşısında, sakalımızın ihtiyaçlarını karşılamak, aslında sandığımızdan çok daha kolaydır. Temiz tutmak, düzenli olarak taramak ve sakal bakım yağı kullanmak bunlardan sadece birkaçı...

Sakal sağlığı, onun yalnızca dış görünümle ölçülemez. Günlük yaşantımızdaki stres, beslenme düzenimiz ve cilt sağlığımız, kıl köklerinin yapısını etkileyerek sakal sağlığımızın belirleyici unsurları arasında yer alır. Sağlıklı beslenen ve stresten uzak bir bireyin sakalları, dış etken kaynaklı bir deformasyon söz konusu değilse parlak ve gür bir şekilde çıkacaktır. Ayrıca sağlıklı bir sakal, kişinin fizyolojik özelliklerine göre düzenli bir şekilde uzar ve dökülme, seyrelme gibi deformasyonlara uğramaz. Stres ise aynı saçlarımızda ve beden sağlığımızda olduğu gibi uzun vadede sakal yapısını bozarak zamanla dökülmelere yol açar ve ekstra bakım yapılmasını gerektirir.

 

Sanılanın aksine sakalları sürekli yıkamak ve fön çekmek, yıpranmış sakallara merhaba demenize neden olacaktır. Çok sık fön çekmek, tıpkı saçta olduğu gibi sakalları da yıpratır ve uçlarında kırıklara neden olur. Banyo yaparken rutin olarak sakalları da yıkamak yeterlidir. Tabii ki bu yıkama işleminin klasik sabun veya bol kimyasallı saç şampuanları gibi kurutucu maddelerle yapılmaması gerektiğini her zaman aklınızda tutmalısınız. Kurutucu kimyasallar, sakaldaki yağı tamamen yok ettiği için, harika bir temizlik yapılmış duygusu uyandırır. Ancak nemlendirici kullanmayan bir cilt gibi yağsız kalan sakal da bir süre sonra yıpranacak ve kırılmaya başlayacaktır.

Sakal, yapısı gereği çeşitli vitaminlere ihtiyaç duyar ve bunları gerek vücudunuzdan gerekse dışarıdan uygulamış olduğunuz sakal bakım yağından elde eder. Güçlü sakallar, sağlıklı bir bünyeye ve düzenli olarak yapılan bakıma bağlıdır. Yalnızca sakallarınıza değil, cildinize de yararı olan sakal yağı, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde sağlıklı bir bakım sağlar. Sakalınızı seviyorsanız ve bakmak istiyorsanız, kendinizi de sevmeli ve günlük yaşantınıza da dikkat ederek, düzenli olarak onunla ilgilenmelisiniz.

Doğru sakal bakım yağları ile sakallarınıza bakım yapmaya başladıktan sonra farkı çok kısa içerisinde göreceksiniz. Sakal bakım yağlarının en kısa sürede göze çarpan etkisi yumuşatma ve canlılıktır. Bir süre kullanıma devam ettikten sonra daha güçlü ve parlak uzayan sakalları göreceksiniz. 

Bazı durumlarda hem sakalda güçlenme hemde sakalda gürleşme istenir. Böyle bir ihtiyacınız varsa sakal serumu ile de bakımı mutlaka desteklemek gerekir.Çünkü sakal serumu içerdiği aktif bileşenlerle sakal köklerini uyarır, harekete geçirir ve adeta bir doping etkisi yaratır. Sakal serumunun sakal bakım yağı ile beraber kullanımında mükemmel bir emicilik sağlayacağından çok daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. İsteğiniz seyrek sakalları gürleştirmeye yönelik ise sadece sakal serumunu veya hem sakal serumu hemde sakal bakım yağını aynı anda kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.