Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye Ol anında 20.00 TL kazan

Sakal Geliştirmenin Püf Noktaları

23-09-2020 20:48
Sakal Geliştirmenin Püf Noktaları

Sakal Geliştirmenin Püf Noktaları


Erkeklerde sakal ergenlik döneminde, erkeklik hormonu olan testosteronun yeteri kadar salgılanmasıyla gelişmeye başlar. Normal, sağlıklı olan erkeklerde sakal gelişimi de olağan ve normal gelişimini sürdürür. Ancak dönemsel olarak hormonsal sorunlar, hastalıklara ve kimyasal maddeler, tedaviler, yaralanmalar vb. birçok farklı dış etkene bağlı olarak da sakal gelişimi yavaşlar, hatta durabilir. Sakalda dökülme ve seyrelme görülebilir. Genetik olarak sakal yoksunluğu dışında diğer sakal sorunları için sakal geliştirmenin püf noktalarını sıralayalım. 
 
Örneğin gelişimi henüz başlamamış ya da çok yavaş gelişen sakallar, estetik olarak güçlü, sağlıklı ve bakımlı sakal görünümünden uzaktır. Sakal ise gür, sağlıklı ve bütün görünüm ile etkili görünür. Aksi durumlar erkeklerin sosyal ilişkilerden, kendilerini özgüvensiz hissetmelerine kadar birçok konu için olumsuzdur ve daha iyi sakallara sahip olma isteği de bu sebeplerden önemlidir.
Hormonsal kaynaklı sakal noksanlıkları hormon tedavisi, ilaç, sakal ektirme vb. zorlu tedavilerle giderilebilmektedir ancak bunlar kişiler ve sağlıkları için detaylı, zor ve maliyetli müdahalelerdir. Bu durumlar dışında sakaldaki geçici kayba ya da tembelleşmiş, yavaş gelişen sakal fonksiyonlarını değiştirmek ve sakallara kalıcı çözümler bulmak mümkündür: Sakal geliştirmeye yönelik; içeriği güçlü etken bileşenlerden geliştirilen doğru ürünler kullanmak… Farklı birçok sebepten oluşan sakal noksanlığı ya da azlığı veya gelişmeye ihtiyaç duyulan sakallar, doğru ürünlerle ve etkisi kanıtlanan yöntemlerle desteklenerek üstesinden gelinebilir problemlerdir.


Sakal ve Bıyığın Gelişim Evresi Nasıldır?

 

Erkeklerde sakal çıkması ergenlik döneminde, 13-14 yaşlarında başlar. Yüz bölgesinde ilk evrede tüy şeklinde beliren sakal ve bıyıklar, genellikle 16-17 yaşlarına doğru belirginleşir ve tüyler yerini kökleri belirginleşen daha sert uzayan kıllara bırakır. Sakalın tam gelişimi, kişiden kişiye ve iç ve dış birçok faktöre göre değişiklik gösterir. Sakalın tam gelişimi 25-26 yaşlarında son bulur. Zayıf sakal köklerinizi ilerleyen yaşlarda dahi geliştirebilirsiniz.

Sakal Neden Çıkmaz? Ya da Sakal Neden Seyrek veya Güçsüz Çıkar?

Erkeklik hormonu Testosteron erkeğin cinsiyet gelişimini üstlenen Androjen gurubu bir hormondur, cinsiyetle (erkeklik) ilgili olduğundan sakalla da doğrudan bağlantılıdır. Testosteron özellikle ergenlik döneminde en yoğun düzeyde salgılanır, 30'lu yaşlardan sonra da azalmaya başlar. Erkeğin büyüme, üreme, tüylenme gibi gelişimlerini üstlenir ve sürdürür. Bazı erkeklerde aynı oranda hormon salgılansa bile sakalın çıkmaması, seyrek veya cılız çıkması da görülen bir durumdur. Bu durum genellikle bireyin genetiği ile ilgilidir. Baba veya yakın diğer akrabalarda yeterli miktarda tüylenme olmayışı genetik kodun zincirleme etkisidir. Sakalın ve bıyığın çıkmaması sadece hormonsal ve genetik kaynaklı değil; beslenme, uyku, cilt problemleri, yaralanma, cerrahi operasyonlar ve yukarıda belirttiğimiz gibi diğer iç ve dış birçok farklı sebepten de olabilir.


Sakalın Gelişimi İçin Neler Yapabiliriz?


Eğer kanıtlanmış genetik kaynaklı, ya da hormonlara bağlı bir sakal noksanlığı, sakal yoksunluğu, sakal seyrekliği değilse ve sakal kökleri varsa; cilt ve kökler dışarıdan desteklenerek "doğru bileşenlere sahip bir ürün ile” istenilen ölçüde sakal gelişimi sağlanabilir. Doğru bir ürün satın alabilirsiniz: Sakal Baba Sakal Serumu içerdiği aktif bileşenlerle sakal ve bıyık köklerinin yeteri kadar beslenmesini sağlar. Zararlı kimyasallar içermeyen formülü, formülü korumak için tasarlanan özel şişesi ve ambalajıyla kalitesinden ödün vermeyen bir üründür.
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.