Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye Ol anında 20.00 TL kazan

Sakal Bakım Yağı ile Sakal Serumu Arasındaki Farklar Nelerdir?

27-09-2019 11:31
Sakal Bakım Yağı ile Sakal Serumu Arasındaki Farklar Nelerdir?

Sakal Bakım Yağı ile Sakal Serumu Arasındaki Farklar Nelerdir? 

Gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki kozmetik sektöründe sakal serumu veya sakal bakım yağı adı altında mevcut onlarca ürün bulunmaktadır. Özellikle ülkemizde satılan ürünlerin birçoğu da sakal serumu adı altında satılan fakat aslında sakal bakım yağı olan ürünlerdir. Ancak bu iki ürün birbirinden ayrı tipte ve kullanım amaçları da birbirlerinden farklı ürünlerdir. Bu yazımızda bu ürünlerin birbirinden farklarını, ne derecede farklı olduklarını anlatacağız.

 

Kimler Sakal Serumu kimler Sakal Bakım Yağı kullanmalı?

 

Sakal serumu ile sakal bakım yağını birbirinden 3 ana maddede ayırabiliriz.


1- Sakal bakım yağı adı üstünde olduğu gibi bir sakal bakım ürünüdür. Var olan sakal ve bıyığın bakımını üstlenir. Karışım bir üründür. İçeriğinde doğal yağlar ve vitaminler bulunur. Bu yağlar ve vitaminler çeşitli oranlarda formüle edilir ve ortaya sakalın bakımını, sakal ve bıyığın beslenmesini, sakal tellerinin yumuşamasını kolaylaştıran bir ürün ortaya çıkar. Kullanılan bileşenler ve içeriklerine göre de bakım yağları sakal kaşıntısı sorunlarını, ciltte ve sakalda kepeklenme problemlerini giderebilmektedir. Bu etkiler, sakal bakım yağlarını sakal serumlarından ayıran en temel özelliklerdir.


2- Sakal serumları içeriğindeki aktif bileşenler, vitamin ve zararsız kimyasallarla sakal ve bıyık köklerine odaklanır. Sakalın yapısını güçlendirir. Serumun ana görevi sakal köklerini uyarmak, bir bakıma harekete geçirmektir. Metabolizmanın sakalda kendi kendine yapamadığı güçlenme etkisini haricen uygulanan ve doğru formüle edilmiş bir ürün ile yapabilmektir. Kısaca sakal serumunun temel görevi sakal ve bıyıkları uyarmak, sakalların düzenli gelişmelerini sağlamaktır. Sakal bakım yağı işin cilasıysa sakal serumu sakalın gelişimiyle ilgilenir diyebiliriz.


3- Sakal bakım yağlarının doğal yağlar ile ve esansiyel yağlarla karıştırılarak üretilen bir bakım ürünü olduğunu belirtmiştik. Bir ürünü satın alırken ya da araştırırken, ihtiyacınıza göre doğru ürüne ulaşabilmeniz için mutlaka ürün içeriklerini incelemek gerekir. Çünkü piyasada içerik olarak sakal bakım yağı olup, sakal serumu adıyla satılan onlarca ürün bulunmaktadır. Sorun bu ürünlerin piyasada olmasından ziyade sakal serumu özelliği taşımaması, dolayısıyla da üründen beklenen sonuçları alamamaktır.

Sakal kültürünü yaşatmayı ve yaşamayı amaç edinmiş bir marka olarak sizleri her zaman doğru bilgilendirmek, doğru ürüne ulaşmanızı sağlamak temel görevimizdir. Fark yaratan sakallar için "Sakal Baba"
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.