Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye Ol anında 20.00 TL kazan

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir

24-03-2020 17:36
Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir ?

Saç, dökülür. Hem de birçok doğal ya da doğal olmayan, mevsimden, beslenme şekillerinden, hastalıklardan, kimyasallardan, ağır hastalıklardan, bu hastalıkların tedavileri aşamasındaki ilaçlardan, (örn; kemoterapi, radyoterapi vs.), stresten, vitamin eksiklikleri, ani kilo kayıpları, hamilelik, deri ve cilt hastalıklarından, yaşa bağlı hastalıklardan, genetik yatkınlıklardan, üzüntü, travma, şok ve hormonlara bağlı ani dökülmeler… Daha birçok sebebini bilmediğimiz sebeplerden saçlarımız dökülür. Bu sebepler hiç olmasa da zaten her saç telinin belli bir ömrü vardır ve bu döngüde yine saç dökülmesi yaşanır. Bu korkulacak bir durum değildir. Sağlıklı bir saçta bile günde 100’den fazla saç teli dökülmesi normaldir. Peki, saç dökülmesi nasıl önlenir?

 

  • Her şeyden önce saçların neden döküldüğünü tespit etmek, bunun için de öz deneyimlerden ve muhakkak bir hekime muayene olmak şart. Sonrasında ise tespit edilmiş soruna yönelik çözümlerin yanı sıra bu yazdıklarımızdan kendinize yönelik bir yol belirleyebilirsiniz. Saç dökülmesi, vitamin eksikliklerinden de olabiliyor. Kan testi yaptırmak bunun için en basit yöntemdir. B vitamini eksikliğin olabilir.

  • Bol su tüketmeyi aklının bir kenarına yaz ve uygula. Moral ve stres düzeyi önemli. Stresli dönemleri sosyal aktivitelerle ve hobilerle daha çok vakit ayırmak iyi gelecek.

  • Saç bakımını doğru yapıyor musun? Her zaman söyleriz; saçları temiz tutmak saç bakımı yapmak değildir. Saçını ve bedenini doğru beslediğinden emin misin? Bu soruya doğru bir cevap buldun mu?

  • Saçların bu ara seyrekleşti mi? Güçsüzleştiği dönemde fönden ve ısıdan uzak dur. Kimyasallarla küs. Doğal ve saç yıpratmayan şampuanlar ve sabunlar var. Bunlardan kullanabilirsin. Saç temizliğini de düzenli yapmalısın. İlaç kullandığın bir dönemdeyse, yan etkilerden emin olmalı, doktoruna bununla ilgili bilgi vermen gerektiğini de aklından çıkarma. Örneğin antidepresanlar ve tiroid sorunları da saç dökülmesi sebebi olabilir. Bu sebeple tedavi gerektiren diğer rahatsızlıklarda da saç dökülmesi, saç seyrekliği gibi normaldir ancak hormon tedavisi böyle durumlarda saçların da eski sağlığına kavuşmasında etkilidir.

  • Özellikle erkeklerde saç seyrekliği ve saç dökülmesi testosteron hormonundan olabilmektedir. Bunun için DHT Hormonu nedir ve tedavisi nasıl olur dersen, bu konu hakkında bir çok kaynak bulabilirsin. Bu konu erkek tipi saç dökülmesinin direkt nedenleri arasında yer almaktadır.

  • Saç kıran da olmuş olabilirsiniz. Saç kıranın sebebleri arasında üzüntü, stres, travmalar ilk sırayı almaktadır. Tedavi yöntemlerini incelemeden önce mutlaka uzman doktora görünmenizi öneririz.

  • Saç dökülmesi sorununda Saç mezoterapisi iyi bir tedavi yöntemidir. Saç mezoterapisi ; saçları besleyen vitamin ve minerallerin, hastanın kendi kanından ayrıştırılarak saç derisine uygulanmasıdır. PRP (Platalet Rich Plasma) ya da trombosit – pıhtı hücresi yöntemiyle saç derisine ve saç köklerine hücre enjekte edilmesiyle yapılır. Mezoterapi ortaderi tedavisi olarak da bilinmektedir.

Saç Dökülmesinde Diğer Basit Ama Etkili Önlemler

Saçlara doğru saç serumu kullanarak, sülfat içermeyen saç şampuanı ile yıkamak dökülme, seyrelme gibi sorunları yavaşlatıp durdurabileceği gibi mevcut köklerinde beslenerek güçlenmesine, kalınlaşmasına yardımcı olacaktır. Saç dökülmesine yönelik sizlere önereceğimiz ürünlerimizi aşağıya ekliyoruz. Sağlıklı günler dileriz. 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.