Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Üye Ol anında 20.00 TL kazan

Seyrek Sakal Modelleri

07-06-2020 21:30
Seyrek Sakal Modelleri

Seyrek Sakal Modelleri


Düzensiz sakal büyümesi ya da seyrek sakal olarak bilinen sorun, erkeklerin sıkça uğraştığı bir sorundur. Birkaç engel dışında bu sorunla başa çıkılabilir, tabii ki değişmeyecek ve hep var olacak sebepler hariç; bunlar genetik faktörler, kısmen tedavi edilebilir hormonsal sorunlar ve birtakım cilt hastalıklarıdır. Hormon tedavisi sonrası seyrek sakal için ek serum vb. uyarıcılarla seyrek sakal sorunu çözülebilir. (Buna aşağıda tekrar değineceğiz.) 
Sakal uzatmaya karar vermiş ancak, sakal bıraktıktan yeterli bir vakit sonra hala sakalda bütün bir görünüm yakalayamamış olabilirsiniz. Çene ve bıyık kısımları dışında yüzün özellikle yanak ve gıdık yanları gibi bölgelerinde sakalda eksiklikler ve seyrek sakal görünümü olabilir. Buna düzensiz sakal büyümesi ya da seyrek sakal sorunu diyebiliyoruz. 
 
Seyrek sakal görünümü neden oluyor?

 
Yanakların üstündeki bölgelerde androjen reseptörleri daha yavaş çalışır ve bu doku ve bölgeler kıl oluşumuna daha az duyarlı bir yapıdadırlar. Yüzün diğer bölgelerine göre daha az aktiftirler. Bu da kaçınılmaz olarak bu bölgelerde düzensiz sakal büyümesine ve seyrek hatta yüzde kel bölgeler oluşmasına bile sebep olmaktadır. Seyrek sakal sorunu yaşayan erkekler ise bu sebepten sakal uzatmayı yarıda bırakır ya da bu sebeple sakallarını uzatmazlar.


Seyrek sakal için ne kullanılmalı?


Seyrek sakal sorunu ve düzensiz çıkan sakalların sebeplerini yukarıda sıralamıştık. Çözülebilir sorunlar dahilinde sakal yapısını destekleyen, androjen yapılarını uyaran doğal kozmetik bileşenler ülkemizde de üretilmektedir. Kullanıcılar da bu tarz sakal ürünlerinden gözle görünür etkiler ve fayda görmektedirler. Tedavi edilebilir ve düzenlenebilir hormon sorunları sonrası ve kişinin genetik sebepleri, ya da kronik cilt hastalıkları yoksa seyrek sakal sorunu için sakal serumları fonksiyonel ve ihtiyaca karşılık veren ürünlerdir. Sağlık Bakanlığı bildirimleri yapılmış, bileşenleri ve ürün kalitesi belli bir düzeyde olan doğru ürünler tercih etmek seyrek sakal sorunu için süreci kolaylaştıracaktır.
 


Sakal serumları etkili mi?


Sakal serumları genetik ve tedavi edilemeyen bir hormonsal sorunu olan kişiler için etkili ürünler değildir. Serumlar hazır kıl köklerini, güçsüz olan, deaktif olan kıl köklerini uyarmak, yapılarını düzenlemek, güçlendirmek ve sakal çıkarmak için tasarlanan ürünlerdir. Sakal kökleri mevcut ise dışarıdan doğru bileşenlere sahip bir ürün ile sakal gelişimini sağlayabilirsiniz. Hangi ürün olursa olsun bu gerçekleri ve beklentileri birbirine yakın tutarak tercih yapmak, içeriklerini ve etkisi onaylanmış ürünlerin tercih edilmesi önemlidir.


Sakal Baba sakal serumu:


Sakal Baba sakal serumu da sakal geliştirme etkisi ( içeriğinde kullanılan hammadde ) onaylanmış ve içerikleri ile sağlık ve ürün fonksiyonelliği açısından onaylanmış ve kullanılması önerilebilecek bir üründür.  Sakal Baba sakal serumu içerdiği aktif bileşenler sayesinde sakal ve bıyık köklerini uyarır, besler, güçlendirir ve bakımını üstlenir. Güçlenen ve yeteri kadar beslenen sakal ve bıyık köklerinin daha hızlı, güçlü ve sağlıklı uzamasına zemin hazırlar. 


Seyrek Sakal Modelleri

 

Şu ya da bu sebepten seyrek sakal sorununu çözememiş ya da buna bir sorun olarak bakmıyor olabilirsiniz. Bu sebeple seyrek sakal modelleri önerelim:
"Doğal ve özgün görünen sakal modelleri her zaman günü kurtarır! Bırakın kendi uzasın, bu sizin modeliniz ve tarzınız olabilir.”
 
1- Sakalların seyrek çıkan kısımlarını kısa tutabilir, kirli sakallı fakat top sakala yakın bir görüntü yakalayabilirsiniz.
 
2- Sakalları tıraşlayıp bıyık bölgesini öne çıkarabilirsiniz. Sakalsız yüzü bıyık ile destekleyerek sert/keskin görünen bir ifade yakalayabilirsiniz. 
 
3- Seyrek sakal, top sakal modelini uygulamak için uygun bir sakal modelidir. Çene, çene altı, cücük sakal ile öne çıkarılmış bir bıyık desteklenebilir. Seyrek çıkan, dağınık duran sakalları da tıraşlayabilirsiniz. 
 
4- Top sakal modelini uzayan seyrek sakallarla birleştirerek Johnny Depp’ten ilham alabilir, daha sade ve havalı bir görünüme geçebilirsiniz.
 
5- Yalnızca bıyık bırakıp çene kısmına doğru sakalları tıraşlayıp yanak üzerinde çıkan seyrek sakalarla da güçlü ve öne çıkan bıyığı destekleyebilirsiniz.
 
6- Bir diğer seyrek sakal modeli ise faullerden çene kemiği çizgisi üzerinde ince bir hat olarak dudak altına kadar inen bir sakal modeli de farklı ve radikal bir model olarak kullanılabilir. 50 Cent’in tercih ettiği sakal modeli de seyrek sakallılar için farklı bir tercih olabilir. Yanak üzerinde seyrek çıkan sakalların kesilmesi ve çene çizgisinde yeterli uzunlukta bırakılan sakallarla çizgi sakal görünümü yapılabilir. 
 
7- Seyrek sakal modelleri içinde en çok tercih edilen model ise sakalların olduğu gibi uzatılmasıdır. Bu modelde yanlardan ve kulak üzerinden sakal hizasına kadar uzatılacak saçlarla seyrek sakallar desteklenebilir. Sakalın belirli aralıklarla uzun kısımları makasla toparlanabilir. 

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.